top of page
logo doggyday.png

De hondenopvang is momenteel nog gesloten.

We zijn hard bezig met het zoeken naar een stuk grond van ongeveer 1000/1500 vierkante meter in de regio Utrecht, om de hondenopvang op te bouwen. Mocht u een stuk grond tegenkomen van deze afmetingen bent u altijd welkom om een berichtje te sturen, zodat we sneller kunnen beginnen met het openen van een mooie opvang voor de toekomstige honden.

 

Bedankt voor het begrip.

Hondenopvang

Bij Doggyland worden de honden ingedeeld in roedels per ren. Uw hond komt in de ren waar hij zijn voorkeur gedrag het beste kan vertonen. De rennen zijn ingericht op een raseigenschap, dit zorgt ervoor dat de honden hun persoonlijke voorkeur voor ras gedragingen kunnen vertonen en zo altijd hun genetische gedrag kunnen uiten. De verzorgers bij Doggyland houden de roedels in de gaten er wordt gecontroleerd op de gezondheid en het gedrag van de honden. Daarnaast zorgen de verzorgers er voor dat de honden hun rust pakken. Wanneer een hond geen rust kan vinden in de roedel (of besproken met de eigenaar) kan de hond in de middag naar binnen om te rusten. Voor de puppen geldt de regel dat ze regelmatig naar binnen gaan om uit te rusten van het spelen en om de puppen te voeren. Alle rennen beschikken over schuilplekken, vers water en toezicht over de honden.

De rennen zijn ingedeeld op de volgende acht eigenschappen:

Puppyren

De puppyren is voor honden vanaf acht weken. Deze ren is voorzien van een buiten en binnen verblijf, het buitenverblijf is voor de puppen om te kunnen spelen met aanwezig speeltjes en soortgenoten. Het binnenverblijf is verbonden met een hondenluik, de binnen locatie is afgedekt zodat het een hol imiteert. Dit geeft de pup een vertrouwd en veilig gevoel, hierdoor pakken ze met hun soortgenoten al rust momenten wanneer ze in de ren zijn. De verzorgers houden hier goed in de gaten dat de puppen op tijd naar binnen gaan om hun rust te pakken wanneer ze dit niet zelf doen.

sketchup afbeelding puppen binnen verbli

Kleine gezelschapshondenren

Het verblijf van de kleine gezelschapshonden heeft ook een buiten en binnen locatie. Omdat het voor de meeste gezelschapshonden belangrijk is om contact te hebben met mensen, bevat de binnen locatie meubilair om een woonkamer te imiteren. Dit zorgt ervoor dat personeel regelmatig contact kan hebben met de gezelschapshonden, hierdoor ontstaat er een huiselijk gevoel en een fijne vertrouwelijke plaats om te liggen. Het buitenverblijf is verrijkt met speeltjes zodat de honden met soortgenoten kunnen spelen.

sketchup afbeelding gezelschapshonden bu

Herders & Veedrijvers ren

Het verblijf van de herders en veedrijvers is er op gefocust dat ze hun energie kwijt kunnen door middel van het drijven/herdere van objecten. Een voorbeeld hiervan is door middel van grote speelballen die ze kunnen rondduwen. Daarnaast bevat de ren een klein waterbad voor de herders met een affiniteit voor water en om af te koelen na/tijdens het spelen.

sketchup afbeelding veedrijver verblijf.

Sprint hondenren

Het verblijf voor de sprint honden is ingericht als een renbaan, deze categorie is voor honden die graag aan een stuk door rennen. De renbaan heeft geen obstructies die de hond zou moeten ontwijken en bestaat uit een vlakke bodem van zand. In het midden van het verblijf is een schuilplaats voor de honden, hier kunnen de honden uit de elementen liggen. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om op het verblijf te liggen als extra ligplaats.

sketchup afbeelding windhonden verblijf.

Speur & Jacht hondenren

Het verblijf van de speur en jachthonden bestaat uit vier groepen, een grasvlakte, zandvlakte, begroeid zandvlakte en water. Deze categorie zijn gekozen voor de verschillende speur, retriever en jachthonden. Deze ren geeft de mogelijkheid voor de honden om hun neus te gebruiken en objecten op te speuren die door het personeel verstopt kan worden. De water honden kunnen hun genetische gedrag vertonen om objecten die in het water drijven te retrieve.

sketchup afbeelding speurhonden verblijf

Waakhonden ren

Het verblijf voor de waakhonden is in het midden van het terrein met een verhoging voor de waakhonden. Deze honden houden het liefste de hele dag het terrein in de gaten en de verhoging biedt hen deze mogelijkheid. Voor de meer beweeglijke waakhonden is er rondom de verhoging genoeg ruimte om rond te lopen en het terrein te bekijken. Door het terrein op te delen in twee niveaus kunnen beide waakhonden groepen hun gedrag vertonen zonder beperkt te worden door de andere groep.

sketchup afbeelding waakhonden verblijf.

Bos ren

De bos ren bestaat uit een ren met extra begroeiing en houtsnippers om een natuurlijke omgeving te imiteren. Dit zorgt voor extra beschutting en de mogelijkheid om zich af te zondere van andere honden om meer rust te creëren. Daarnaast is deze ren goed geschikt voor de gravers en hebben ze natuurlijke bescherming van de elementen door de bomen.

sketchup afbeelding oerhonden verblijf.p

Overige ren

Deze ren is extra over, deze kan gebruikt worden wanneer een hond niet bij andere in de ren kan. Een voorbeeld hiervan is wanneer een teef loops is en niet bij de reuen kan. Deze ren wordt aangekleed afhankelijk van welke hond er in de ren komt.

sketchup afbeelding.png
logo doggyday.png
E-mail:Info@doggy-land.nl
Telefoonnummer: 0652607720

Openingstijden hondenopvang

Maandag tot en met vrijdag 07:00 - 19:00

 

Openingstijden hondenschool

Dinsdag 19:00 - 21:00

Zaterdag 10:00 - 13:00

bottom of page